Skolan startar för hösten

Den 18 augusti öppnar skolorna för de flesta elever i Lessebo kommun. Vuxenutbildningens kurser på gymnasie- och grundläggande nivå startar under vecka 34. Utbildning inom SFI har redan dragit igång undervisningen. Varje skola har också egen information om vad som gäller på den egna skolan. Aktuell information till elever, vårdnadshavare och personal finns på Schoolsoft.

Under vårterminen handlade mycket om Corona. Det kommer vara så även under hösten då smittan fortfarande finns kvar. Lessebo kommun följer utvecklingen och kommer att vidta åtgärder efterhand läget förändras. Aktuell information till invånare finns på www.lessebo.se/corona Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Lessebo kommuns skolor kommer fortsätta att arbeta förebyggande för att minska smittspridning. Det gäller även då andra influensavirus är i omlopp. Tvätta dig noga med tvål och vatten. Håll avstånd där det är möjligt. Undvik att röra näsa, mun och ögon.

Det som gäller är att undervisning sker på plats i skolan. Är man frisk så deltar man i undervisningen som vanligt. Skolplikt råder. Är man sjuk så ska man stanna hemma. Undvik att sprida smitta. Detta gäller även vid milda symtom.

En del undervisning inom vuxenutbildningen kommer ske på distans.

Mer information om lovdagar och terminstider finns på denna sida.

Senast uppdaterad: 12 augusti 2020
Publicerad: 12 augusti 2020 kl. 08.18

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se