Hallå där, näringslivschefen!

Effekterna av Corona syns hos flera företag i Lessebo kommun. Det finns de som korttidspermitterat och flera företag lever på att besökare kommer och turistar. Lessebo kommuns informationsblad Kommunnytt ställde i maj några frågor till näringslivschef Karin Bååth om läget. Väl värt en repris så här mitt i juli. 

Vad gör ni på näringslivsavdelningen?

Vi har ringt runt till de flesta av bolagen som finns i kommunen. Det har vi gjort för att få en bild av läget men också för att höra så att de vet var de kan hitta uppdaterad information kring corona och företagande. Det är långt ifrån allt som vi som kommun kan lösa men vi finns där. Lessebo kommun samverkar också med övriga länet i Business Region Kronoberg.

Business Region Kronoberg, vad är det?

Det är ett samarbete där vi jobbar för exempelvis kompetensförsörjningen i Kronobergslän men också samverkar bland annat kring etablering av nya företag. I Corona-krisen så följer vi gemensamt läget och delar med oss av varandras åtgärder och arbete så vi blir så effektiva som möjligt. Till exempel finns dagliga lägesbilder att ta del av så man kan följa utvecklingen.

Hur ser du på framtiden?

Ja, det är svårt att säga exakt hur allt kommer bli. Jag som de flesta hoppas ändå på det bästa och att våra företag ska kunna fortsätta sitt arbete. Men vi förbereder oss också för att det ska komma uppsägningar och konkurser. Vi har redan idag en hög arbetslöshet i Lessebo kommun och vi kommer vidta åtgärder för att hantera den omställning som ligger framför oss.

Vad är ditt bästa tips till företagare just nu?

Det finns inget riktigt generellt tips. Varje företag och bransch är unikt och där tror jag att de själva vet bäst om hur marknaden fungerar. Men vill man ha mer beslutsunderlag och hjälp att hitta bland de stöd och åtgärder som finns då är www.verksamt.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. en bra ingång. Vi försöker också samla olika erbjudanden som Företagens corona-linje med mera på vår hemsida www.lessebo.se/naringsliv och i våra nyhetsbrev.

Texten publicerades första gången i Kommunnytt som delades ut till kommunens invånare i maj 2020.

Senast uppdaterad: 13 juli 2020
Publicerad: 13 juli 2020 kl. 10.03

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se