Bekräftad Corona bland brukare

Lessebo kommun har nu fall av bekräftad smitta av Covid-19 bland äldre brukare i omsorgen. Under den tid som Coronapandemin pågått har Lessebo kommun testat personal och brukare enligt riktlinjer från Region Kronoberg och Folkhälsomyndigheten. Det förebyggande arbetet fortsätter enligt de rutiner som finns fastlagda.

- Vi är sist ut i Kronoberg med att en äldre brukare smittas av Corona. Vi har hela tiden planerat för att det ska inträffa även i vår kommun, säger Annika Fröberg som är socialchef på Lessebo kommun.

Som Lessebo kommun tidigare berättat kommer man inte säga vilken enhet som det finns smittade personer på. Det gör man med hänsyn till den enskilde. Med tanke på de små enheterna kan det vara möjligt att gissa sig fram till vem som är smittad. Den uppmärksamhet som finns kring Corona kan det leda till skada för den som drabbats av smittan.

Information har lämnats till berörda personer på den aktuella enheten och tillsammans arbetar man vidare enligt de rutiner som gäller.

- I Lessebo kommun ligger vi ganska sent i pandemin med få smittade jämfört med andra. Nu när övriga restriktioner lättas är det fortsatt viktigt att ändå hålla sig till de rekommendationer som gäller, säger Annika Fröberg. Vi vill också uppmana alla att respektera att man inte får besöka våra äldre på boenden.

Äldre är en prioriterad grupp i arbetet med Covid-19 och därför är det viktigt att alla respekterar de rekommendationer som finns.

Tänk på:

  • Håll avstånd
  • Tvätta händerna med tvål och vatten noga
  • Stanna hemma vid symtom som hosta, feber, halsont
Senast uppdaterad: 8 juni 2020
Publicerad: 8 juni 2020 kl. 08.30

Kommunikation

  • Olof Björkmarker - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: info@lessebo.se