Sommar: Åk buss i Glasriket

I sommar blir det möjligt att hemestra i Glasriket med buss. Det är aktörerna i Glasriket som tillsammans med företagen och besöksmålen satsar på en hop on-hop off buss. Målgruppen är alla som vill ta sig runt till de spännande platser som finns inom Glasriket. Det gäller både invånare och besökande turister.

De planer som gjorts tidigare i projektet kommer ändras på grund av viruset Corona. Exakt hur sommarens upplägg kommer bli är inte klart.

Att hemestra, det vill säga vara turist på hemmaplan, är trendigt. Satsningen på en sommarbuss kommer därför bra till i tiden samtidigt som Glasriket kan erbjuda ett klimatsmart resande. Kommunerna, regionerna och företagen i Glasriket arbetar just nu i projektet Glasriket på tillväxt med målet att få fler besökare och göra Glasriket till en exportmogen destination.

- Under våren arbetar vi planering av rutterna samt tidtabell för de stopp som är aktuella, säger Mia Lundholm som arbetar på Lessebo kommun med besöksnäring under våren. I projektet som är finansierat via EU är det tänkt att bussen ska kunna gå under tre somrar, med start i år.

En liknande buss kommer finnas runt Åsnen där besöksnäringen samarbetar under namnet Destination Åsnen. Bussen i Glasriket har även systerbussar i Kalmar län. Där arbetar man kring Astrid Lindgrens värld och Vimmerby med en buss. Den andra bussen har Öland som bas. Tanken är att fler besökare ska kunna lämna bilen hemma. På så sätt bidrar man till att minska belastningen på klimatet.

- I Varberg finns en liknande tur som går in i landet från Varberg. Det stora dragplåstret på sträckan är världsarvet Grimeton, berättar Mia Lundholm. I Varberg så har man haft cirka 10 passagerare per tur under den tid man haft bussen rullande.

Tidtabellen och vilka platser man kan åka till kommer presenteras på bland annat www.lessebo.se.

Senast uppdaterad: 27 april 2020
Publicerad: 27 april 2020 kl. 08.58

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se