Vuxenvandrare drar igång

Lessebo kommun lanserar nu vuxenvandrare som en åtgärd för ökad trygghet i kommunens fyra orter. Nu söks personer över 25 år som vill vara med som volontärer. Är du social som person som vill ta på dig rollen som en vuxen förebild? Då är du den som söks.

I arbetet söks nu föreningar och intresserade personer som vill vara med och vandra. Föreningar som deltar med personer i verksamheten kommer få en ersättning som går till föreningen.

- Det kan vara en mängd olika personer som blir vuxenvandrare, säger Patrik Itzel som är beredskapssamordnare på Lessebo kommun. Det viktiga är att man vill arbeta förebyggande och vara ett medmänskligt stöd för ungdomar som är ute på kvällar och helger.

Ansvarig för verksamheten kommer Håkan Henriksson vara. Han arbetar till vardags på Hovmantorps Folkets hus men kommer under en period arbeta med att organisera vuxenvandring på uppdrag av Lessebo kommun.

Vuxenvandring kommer ske i kommunens fyra tätorter. Verksamheten kommer bedrivas framförallt på fredags- och lördagskvällar samt under skolloven.

- Vi söker också dig som har kunskap i andra språk och kulturer, säger Patrik Itzel. Som vuxenvandrare är du där ungdomarna är. Du syns, är tillgänglig och kan hjälpa till om det behövs. Den gula västen står för förtroende och trygghet. Den innebär att du är beredd att medla, plåstra om, låna ut mobilen eller kanske bara lyssna. Att du bryr dig.

Senast uppdaterad: 7 april 2020
Publicerad: 7 april 2020 kl. 14.32

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se