• Minimera Visa
  2022-06-23
  Eldningsförbud i Kronobergs län
  Från och med fredagen den 24 juni klockan 12.00 och tills vidare gäller eldningsfö... Läs mer

Unga vill vara delaktiga

Vad tycker egentligen unga människor i Lessebo kommun? För att veta vad unga faktiskt tycker själv och inte bara göra antaganden har en så kallad LUPP-undersökning genomförts bland samtliga högstadieelever. Informationen kommer användas som beslutsunderlag tillsammans med information från medborgardialog och övriga undersökningar.

LUPP står för lokal uppföljning av ungdomspolitiken. Undersökningen är genomförd i samarbete mellan MUCF, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor och Lessebo kommun.

- Det finns mycket att läsa i rapporten för den som arbetar med barn och unga. Till exempel kan vi se att nästan hälften av de unga hoppar över frukosten, säger kultur- och fritidschef Jenny Ramnér som arbetat med undersökningen. Sen ser vi att de unga vill vara med och påverka, 75 procent anger att de vill det. Men bara 30 procent anser att de kan vara med och påverka.

Rapporten innehåller en mängd siffror. Bland annat om fritidsaktiviteter. 29 procent av killarnas föräldrar avböjer att vara med på fritidsaktiviteter. 42 procent av ungdomarna anger att det saknas fritidsaktiviteter i sitt område. Andra områden som berörs är stress, hälsa men också intresse för internationell utveckling och för politik.

Senast uppdaterad: 18 mars 2020
Publicerad: 18 mars 2020 kl. 11.19

Kommunikation

 • Olof Björkmarker - Kommunikations- och marknadschef
  Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
  Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: info@lessebo.se