Kunskaps- och framtidsmässa

För fjärde gången i rad samlades arbetsgivare, arbetssökande, utbildningssamordnare, bemannings- och rekryteringsföretag och arbetsförmedlingen på kunskaps- och framtidsmässan. Denna gången på gymnasieskolan i Lessebo. Här fick sökande reda på vilka arbetsgivare som finns och vilka yrkesutbildningar som ger bra chans till jobb.

Daniel Abrehe, yrkes- och studievägledare på Komvux och gymnasieskolan, är den drivande kraften bakom mässan. Flera medarbetare hjälper till med det praktiska, men Daniel samordnar det hela och gör sitt bästa med att koppla ihop de olika målgrupperna.

- Det har blivit en fin tradition, säger Daniel. Vi vill gärna utveckla det här, så att fler arbetsgivare syns och sökande vet vilka företag och utbildare som finns. Det här handlar om kompetensförsörjning. Om de som söker utbildning vet vad som behövs och finns i kommunen då kan de välja en utbildning som passar och då stannar de kanske kvar här i Lessebo kommun.

I år fick de tänka om lite eftersom Folkets Hus, där de brukar vara, är under renovering. De hade kring 30 utställare och 400 besökare förra året, i år fick de plats med 19 utställare och har fått omkring 170 besökare. Vissa av dem har redan fått löfte om sommarjobb från företagare och omsorgen. Andra har fått information om vilka utbildningar som passar bäst deras kunskaper och önskemål, så att de vet vad de ska söka i framtiden.

Daniel har en bakgrund som arbetsmarknadssekreterare och har jobbat med arbetsmarknads- och integrationsfrågor i över 20 år. Mest brinner han för vuxenutbildningen och arbetsmarknaden. När han började jobba i Lessebo kommun upptäckte han att det fanns ett behov av en rekryteringsmässa. I år blev det ett begränsat antal företagare som var med, men till nästa år vill han gärna bjuda in fler arbetsgivare.

- Med den här mässan vill vi visa elever att vi tar dem på allvar, säger Daniel. Vi vill visa dem vad vi har att erbjuda när det gäller jobb och utbildning, så att de kan göra rätt val inför framtiden.
Senast uppdaterad: 5 mars 2020
Publicerad: 5 mars 2020 kl. 15.08

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se