Pingis är toppen

Seriespel, träningar och en och annan bingolottokväll. Det är några av aktiviteterna som Lessebo Bordtennisklubb håller på med. Med runt 300 medlemmar är det en förening som många stannar kvar i, inte minst beroende på den goda stämningen och de trevliga människorna.

- Vi bildades 1945 och har varit i de nuvarande lokalerna i Kapellet i Lessebo runt 50 år, säger Conny Carlsson som är ordförande i klubben. Vi har många stödmedlemmar och vi drar in pengar på våra bingolotter men också på Pantamera där vi samlar in burkar.

Med ett 30-tal aktiva i åldrarna 7-90 år så är det en bredd på verksamheten i föreningen. Några spelar och tränar via PRO och barnen tränar på sitt sätt. Viktoria Ronnebring är såväl kassör som tränare.

- Vi samarbetar med BTK Frej i Växjö och har ett damlag ihop i Superettan, det är andra divisionen i sporten, säger Viktoria Ronnebring. Vi har många tjejer som tränar hos oss och Frej har mer killar så det är bra med ett samarbete. Laget heter BTK Frej/Lessebo, så vi syns tydligt!

När de unga tränar så läggs mycket tid i början av träningarna så att man lär sig hantera bollen och får till tekniken. Det krävs ganska många ledare då det kan vara en tränare per barn för att komma vidare.

- Vi ser att de yngre ser upp till de äldre, säger Peter Edvardsson som sitter i styrelsen och är tränare. Vi lägger mycket kraft på att man ska komma vidare i utvecklingen, det handlar rent konkret om att lära sig att träffa bollen och få till slagen.

Just nu finns flera spelare från Lessebo BTK representerade när det är ungdoms-SM och andra tävlingar. Det är inte ovanligt att hela kompisgäng kommer och tränar i klubben och stannar på grund av gemenskapen som bildas.

Lessebo BTK arrangerar flera olika tävlingar under året och föreningen har en god kompetens för att genomföra arrangemangen.

- Vi har Lessebospelen som brukar vara i sporthallen. Sen har vi också arrangerat distriktsmästerskap och zontävlingar, säger Viktoria Ronnebring. Zonspel är en bra ingång för att tävla i pingis. Har man roligt när man spelar så kommer också framgångarna.

I pingislokalen i Kapellet på Storgatan i Lessebo är det aktiveter nästan varje dag i veckan. Är det inte träning så är det tävling eller andra aktiviteter. Det finns också ett mindre gym i lokalen som bland annat föräldrar till tränande barn använder sig av.

Även om det är bordtennisen som är grunden för föreningen så återkommer såväl Conny, Viktoria och Peter till att det är sammanhållningen i föreningen och de andra aktiviteterna som gör att man stannar kvar som medlem även efter att man själv inte spelar aktivt längre. Bingolottokvällarna är välbesökta och julgransdansen är en annan aktivitet som har långa traditioner och som de inte gärna missar.

Senast uppdaterad: 23 december 2019
Publicerad: 23 december 2019 kl. 09.00

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se