Tryggare med aktivt jullov

Det kommer bli aktiviteter alla dagar under julen. Det är ett led i att skapa ett tryggare Lessebo under jul och nyårshelgerna. Det är ett av många projekt som pågår där Lessebo kommun samverkar med polisen och privata företag för att skapa mer trygghet i kommunen.

Trygghetsmätningen som polisen genomförde under hösten visar på att insatser behövs för att skapa mer lugn. Bland annat kommer konceptet Trygg i butik föras in i kommunen. Nu är det också klart att det blir aktiviteter för ungdomar varje kväll från den 20 december till den 6 januari. Emeli Carlsson är biträdande rektor på högstadieskolan och är spindel i nätet för planeringen av aktiviteterna.

- Vi har samarbetat mellan skolan, kultur och fritid samt socialförvaltningen och lyckats få ihop öppet varje dag under jullovet, säger Emeli Carlsson. Det blir aktiviteter i Bikupans idrottshall mellan klockan 15-22 och där kommer finnas två personal som styr upp aktiviteter tillsammans med de ungdomar som kommer dit.

Syftet med aktiviteterna är att erbjuda en sysselsättning för alla ungdomar i kommunen. Det kan handla om fotboll eller pingis eller helt andra aktiviteter. Samtidigt med planeringen av jullovet har redan nu en verksamhet med fältarbetare dragit igång. Ett tag framöver kommer måndag till fredag att finnas två personer som kommer röra sig runt om i Lessebo och prata med barn och ungdomar och andra som är ute och rör sig.

- Vi kom igång med fältverksamheten förra helgen, berättar Emeli Carlsson. Den i kombination med aktiviteterna på Bikupan under jul hoppas vi kan bidra till att lovet kan bli lugnt och trevligt för alla.

Senast uppdaterad: 13 december 2019
Publicerad: 13 december 2019 kl. 09.35

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se