Digitaliseringssatsning i Lessebo

Lessebo kommun satsar nu vidare på digitalisering med en ny tjänst som digitaliseringssamordnare. Tjänsten ska arbeta övergripande i kommunen så att fler tjänster och arbetsprocesser ska fungera på ett bra digitalt sätt.

Sara Nilsson är kansli- och IT-chef i Lessebo kommun och den som ansvarar för rekryteringen.

- Vi har mycket att göra inom digitaliseringsområdet i Lessebo kommun. Vi ser behov av en samordning för att genom digitalisering kunna ge en bättre service till invånare och företag, säger Sara Nilsson.

Det område inom kommunen som kommit längst, och som har en unik Digital strategi för lärande är barn- och utbildningsförvaltningen. Där går nuvarande digitaliseringsstrateg vidare till annat jobb.

- Vi har arbetat framgångsrikt de senaste åren med digitalisering som ett av våra utvecklingsben inom skolverksamheten, berättar Tommy Gravéus som är biträdande utbildningschef. En framgångsfaktor för oss är att arbeta nära personalen på skolorna och det tänker vi fortsätta med. Därför söker vi någon som är inriktad just på digitalt lärande.

Det är alltså två tjänster inom digitalisering som Lessebo kommun just nu har ute möjliga att söka. På www.lessebo.se/ledigajobb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns mer information om innehållet i tjänsterna.

Senast uppdaterad: 14 november 2019
Publicerad: 14 november 2019 kl. 15.16

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se