Science Gym besöker Lessebo

Science Gym, Foto: Region Kronoberg

Mängder av besökare väntas till Lessebo den 31 augusti då Region Kronoberg tillsammans med Generation Pep och Funkibator kommer till orten med Science Gym. Det är i samband med att pappret firar 300 år i Lessebo som Region Kronoberg satsar med ett teknikfyllt tält på 180 kvadratmeter.

Region Kronoberg samordnar och i tältet finns bland annat Funkibator, Vård- och omsorgscollege Kronoberg, AV-Media, projekten Maker tour – Mot nya höjder, projektet Make Music Matter med flera. I ett pressmeddelande från Region Kronoberg uttalar sig regiondirektör Martin Myrskog om satsningen.

- Målet är att få fler barn och unga att intressera sig för rörelse och att röra sig. Tillsammans med lokala företag och föreningar vill Region Kronoberg samtidigt visa att Kronoberg är en spännande plats att bo och verka i, säger Martin Myrskog.

Science Gym invigs av Regionstyrelsens ordförande Mikael Johansson (M) och Carolina Klüft som är generalsekreterare för Generation Pep.

Öppet hus på ett modernt pappersbruk

Som en del av 300-årsfirandet håller Lessebo Paper öppet hus i sina produktionslokaler. Det blir guidade turer som visar hur ett högkvalitativt finpapper produceras. Det är en åldersgräns på 12 år och målsmans ansvar tillämpas.

- Det blir en dag för hela familjen med öppet hus och Science Gym. Det är dessutom öppet i Handpappersbruket och i Hembygdsmuséet, säger Olof Björkmarker som är kommunikations- och marknadschef på Lessebo kommun.

Aktiviteterna kommer ske i centrala Lessebo den 31 augusti med parken Intaget och pappersbruket som centrala platser. Det finns parkeringar i närheten och goda buss och tågförbindelser till och från Lessebo.

Läs mer om den 31 augusti

Senast uppdaterad: 28 augusti 2019
Publicerad: 28 augusti 2019 kl. 13.40

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se