Glädjande med nya tag i Handpappersbruket

I dagarna presenterade Studieförbundet Vuxenskolan sin satsning i Lessebo. Det handlar om Handpappersbruket som nu får en ny aktör som kommer bedriva folkbildning och annan publik verksamhet i lokalerna.

- Handpappersbruket är en viktig symbol för Lessebo tätort och hela kommunen. Det känns bra att Studieförbundet Vuxenskolan kommer in som aktör i Handpappersbruket med verksamhet öppen för besökare, säger kommunchef Christina Nyquist. Det kommer varje år många turister och gäster till Lessebo kommun. Vi är en riktig besöksdestination. Glasriket och naturen tänker många på, men pappret som firar 300 år under 2019 är också intressant för många.

Lessebo kommun satsar just nu på att utveckla destinationen Glasriket tillsammans med företagen och övriga kommuner i området. Med fler besöksmål finns det också fler anledningar för en besökare att stanna fler nätter.

- Det gynnar oss alla, säger Christina Nyquist. Det finns ett stort intresse för det kulturarv som finns i Handpappersbruket, och med denna satsning kommer det finnas med oss även i framtiden.

Senast uppdaterad: 20 augusti 2019
Publicerad: 20 augusti 2019 kl. 16.53

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se