Bana för mountainbike klar i Strömbergshyttan

Utvecklingen av Strömbergshyttan fortgår med att den nya banan för mountainbike nu är färdig och redo att ta emot sin första tävling 17 augusti. Under 2019 har två nya etableringar gjorts i området och orten utmed väg 25 mellan Lessebo och Hovmantorp har nämnts i pressen som ett spännande besöksmål.

- Det är väldigt roligt att banan för mountainbike nu är klar och att en tävling ska genomföras, säger Bodil Askencrantz som är destinationsutvecklare på Lessebo kommun. Strömbergshyttan har en tydlig prägel av design och friluftsliv som förstärks i och med att banan för MTB nu är färdig.

Runt om i Glasriket och Småland finns ett antal banor för MTB-cykling och den nya banan i Strömbergshyttan blir ytterligare en anledning för motionärer och tävlanden att ta sig till Småland för att cykla. Den nya banan i Strömbergshyttan är 2,8 kilometer.

Tävlingen den 17 augusti arrangeras av Racing Bike Sweden och är en del av X-Cup. Samling och start sker vid den gamla scenen som Teaterborgen hade. Första start är klockan 10 och det kommer finnas parkering i anslutning till tävlingsområdet. Mer information finns i Racing Bike Swedens kanaler på internet.

Senast uppdaterad: 14 augusti 2019
Publicerad: 14 augusti 2019 kl. 08.31

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se