Stort besök i Glasriket

I maj 2020 kommer ett stort besök till Glasriket. Det är den internationella organisationen GAS, Glass Art Society, som med tusentalet deltagare kommer besöka det småländska Glasriket. I organisationen finns många olika personer som arbetar med glas. Det är designers, tekniker och andra intresserade och kunniga människor. Basen för organisationen är i USA men vartannat år kommer dem till Europa. 2018 besöktes Venedig.

- Vi har förberett oss och samarbetat ett bra tag nu kring den här frågan, säger Bodil Askencrantz som är destinationsutvecklare på Lessebo kommun. Alla aktörer i Glasriket är viktiga och det kommer bli en mängd besök och seminarier runt om i hela området.

Tidigt i processen valde Region Kronoberg och Region Kalmar län att engagera sig i frågan och avsatte också resurser för att få konferensen att hamna i Småland. Nu är det Destination Småland som fått ansvar för genomförandet. Lessebo kommun har varit delaktiga i processen som kommer väl i tid då det utvecklingsarbete som pågår i Glasriket tillsammans med företag och kommuner går in i sin slutfas.

- Vi är mer rustade nu för att ta emot besöken och kunna ge en bra och proffsig upplevelse, säger Bodil Askencrantz. Kommunerna vet mer vad det innebär att verka i besöksnäringen, fler säljbara produkter har tagits fram i företagen och ännu mer är på gång. Glasriket är redan idag en året-runt-destination som har goda möjligheter att bli en plats dit besökare kommer från hela världen och spenderar flera nätter.

Att GAS kommer till Glasriket bevisar också att området inte bara är en turistdestination. Med 13 aktiva hyttor som producerar glas sjuder aktiviteten i Glasriket tillsammans med det kulturella utbudet, naturen och handeln som också är viktiga i området.

GAS konferens genomförs 20-23 maj 2020 med Kosta som bas.

Senast uppdaterad: 6 augusti 2019
Publicerad: 6 augusti 2019 kl. 08.00

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se