Bertil Vallien kommunambassadör

Foto: Kosta Boda

Lessebo kommuns kommunambassadör 2019 är Bertil Vallien. Med många år som formvgivare i den småländska glasindustrin är Bertil Vallien idag världskänd men också tätt förknippad med Sverige och Småland. Hans lokala förankring i Glasriket och Kosta har gjort att valet hamnat på honom som ny kommunambassadör.

Bertil Vallien är en person som arbetar för fullt med ständigt nya projekt på gång. Personen har haft många utställningar runt hela världen för att nämna några i Kosta, Malmö, Värnamo, Östersund, New York och Los Angeles. Nu senast färdigställdes fyra konstverk som är ett samarbete med den amerikanska konstnären och entreprenören Trish Duggan. Konstverken heter Beacon, Compass, Landning och Take off. De ska visas på olika konstmässor i USA och för att slutligen hamna på Imagine Museum i Florida.

Motiveringen

Bertil är en av världens ledande glasskulptörer som har nått stor framgång och har samtidigt båda fötterna på jorden.

Hans devis är ” Jag arbetar gärna med teman. I glaset finns möjligheter som inget annat material kan erbjuda. Det är som att ösa ur en vulkan, där den glödande massan snabbt förvandlas till is. Att i rätt ögonblick fånga uttrycket, ljuset och avlocka glaset dess hemligheter är utmaningen."

Han har en stark anknytning till Lessebo kommun genom sitt fantastiska arbete och är redan i dag en sann ambassadör för kommunen. Vi är därför mycket stolta och glada att få ha Bertil som vår ambassadör.

Kommunambassadören utses av kommunstyrelsen och offentliggjordes i samband med nationaldagsfirandet i Lessebo den 6 juni.

Tidigare kommunambassadörer

  • 2018 Sylvester Schlegel
  • 2017 Edin Dzemat
  • 2016 Charlotte Perrelli
Senast uppdaterad: 6 juni 2019
Publicerad: 6 juni 2019 kl. 13.00

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se