Vi rullar fram – hållbara resor

Just nu pågår en tävling där lag från en mängd arbetsgivare runt om i Kronobergs län tävlar om att resa mer hållbart och klimatsmart. Det är projektet Hållbar Mobilitet som Region Kronoberg och Energikontor Sydost driver som anordnat tävlingen för att sporra fler till ett hållbart resande. Ett av lagen som tävlar består av personal från Lessebo kommuns socialförvaltning. Laget heter Vi rullar fram.

- Vi har insett att det inte är så svårt att välja miljövänliga alternativ, säger Linda Sandberg som är en av lagets 13 medlemmar. Vi var redan från början några som åker kollektivt, cyklar och samåker och då passade det ju bra med den här tävlingen.

Laget startade med ett gäng från kommunens rehabverksamhet men de insåg att de behövde fler lagmedlemmar så ytterligare personer hoppade på. Genom att värva in ytterligare medlemmar så fick laget dessutom fler poäng. Starten för laget har gått bra och man tar de poäng man kan. Exempel på aktiviteter som ger poäng är klimatsmarta möten (till exempel Skype), åka till/från jobbet med kollektivtrafiken och att ta en promenad till och från ett möte.

- Just nu ligger vi på 11 plats i tävlingen men vi siktar på att ta sig över till topp 10, berättar lagledaren Elin Uusitalo. Tävlingen pågår fram till den 19 maj så vi hoppas att alla hejar på oss!

Du kan läsa mer om tävlingen på www.resgront.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Senast uppdaterad: 9 maj 2019
Publicerad: 9 maj 2019 kl. 10.00

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se