Nytt system för kommunens bygg- och miljöverksamhet

Lessebo kommuns Bygg- och miljöenhet är en av de verksamheter i kommunen som träffar flest företagare och verksamhetsutövare. Med tillsyn inom områden som livsmedel, miljöskydd och hälsoskydd hanteras en stor mängd ärenden varje år. Och det är cirka 250 objekt som är under stadig tillsyn. Och eftersom det just nu byggs mer än på flera år i kommunen har handläggarna för bygglov också mycket att göra.

Annika Sandgren är chef för enheten och berättar att man i dagarna håller på att byta verksamhetssystem för hela verksamheten. Under vecka 13 kommer flera av medarbetarna vara på utbildning i det nya systemet Vision. Enklast når man bygg- och miljöenheten via epost under veckan.

- Alla våra ärenden samlas i vårt verksamhetssystem. På så sätt får vi en bra koll på alla detaljer och kan följa ett ärende hela vägen, säger Annika Sandgren. Det går att säga att systemet är hjärtat i vår verksamhet och alla vi som arbetar med ärenden utgår från det. Till exempel så används systemen för att rapportera direkt till Livsmedelsverket vilket är en del av den årliga redovisningen.

Bytet av verksamhetssystem sker då det tidigare systemet Bygg- och miljöreda inte uppdateras längre. IT-system och program har en begränsad hållbarhet och ibland är det dags att byta för att kunna ge en bra service till kommunens invånare och företag. Under 2018 var det nästan 700 ärenden som registrerades i systemet så det visar att systemet används. Rätt kontaktperson hittar man på kommunens hemsida under Bygga, bo och miljö.

Senast uppdaterad: 26 mars 2019
Publicerad: 26 mars 2019 kl. 15.39

Kommunikation

  • Olof Björkmarker - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: info@lessebo.se