Scensommar i Lessebo kommun

Under juli kommer en regional satsning till Lessebo kommun. Det är scensommar med föreställningar riktade till barn och familjer. Scensommar startade i Växjö kommun och nu har Region Kronoberg valt att stötta ekonomiskt vilket gör att arrangemangen sprider sig i länet. På Lessebo kommun jobbar Jenny Ramnér som ny kultur- och fritidschef och hon kommer vara lokalt ansvarig för Scensommar.

- Vi hoppas på underhållande och bra program under sommaren. Vi har ett aktivt föreningsliv i kommunen som Scensommar gärna vill samarbeta med, säger Jenny Ramnér. Det kommer sannolikt bli en fyra till fem föreställningar i kommunen, och vilka det blir är klart under våren.

Scensommar har satsat både på stora kända artister och på mindre arrangemang på oväntade platser. Föreställningarna spelas under bar himmel och har fri entré. Jenny Ramnér började som kultur- och fritidschef på Lessebo kommun i december. Under 2018 arbetade hon med Scensommar i Alvesta och Växjö. Föreställningarna kommer presenteras efter hand som bokningar blir klara.

Även under jullovet arrangerar Lessebo kommun föreställningar riktade till barn och familjer.

- Väx upp! kommer spelas på kommunens alla fyra orter den 28 december respektive den 4 januari. Det är en interaktiv musiksaga där vi får träffa Tim och Tej, berättar Jenny Ramnér. På jullovet kan man också vara med scouterna, bowla, fotografera, leka matte samt åka till safaripark och göra egen glaskonst.

Alla jullovets aktiviteter

Senast uppdaterad: 28 december 2018
Publicerad: 28 december 2018 kl. 08.00

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se