Till helgen glöder Glasriket

När kvällarna blir mörkare och den klara höstluften kallare, sprider sig ett glödande sken över Glasriket. Ljuset och värmen från glasugnarna skapar spänning och mystik. Den 20-21 oktober bjuder glasbruken och hyttorna in till ”Glasriket glöder” – ett evenemang för att hylla glaset!

Lessebo kommun är en del av Glasriket och delägare till Glasriket AB som arbetar med att marknadsföra Glasriket. Nu tar man ett nytt gemensamt grepp med hyttorna som alla satt samman sina program men där en röd tråd löper genom hela helgen. Det handlar om mystik och magi utlovas i hyttorna.

- Helgen har många roliga aktiviteter att bjuda på vid de olika glasbruken och hyttorna i Glasriket, säger Karin Bernfalk, kommunikatör och marknadsförare på AB Glasriket. Och självklart har glasbruken många fördelaktiga erbjudanden, så glöm inte plånboken! Vår förhoppning och tanke är att ”Glasriket glöder” ska växa kommande år - vi ser årets evenemang som en början till något ännu större!

Det blir bland annat glödande glasshower, invigning av en barnskulpturpark, läskig spökrunda, ljud- & ljusshow, provsmakning av hyttsill, tävlingar, glödande glasstig, utställningar, prova-på-aktiviteter och skattjakt. Hela programmet för ”Glasriket glöder” och mer information hittar du på glasriket.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Senast uppdaterad: 16 oktober 2018
Publicerad: 15 oktober 2018 kl. 15.36

Kommunikation

  • Olof Björkmarker - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: info@lessebo.se