Om krisinformation

Sommarens värme och torka har tyvärr orsakat flera händelser som Lessebo kommun behövt informera om. Det har varit skogsbrand och bevattningsförbud och diverse andra händelser.

Vi försöker informera så korrekt och sakligt som möjligt. Vi berättar saker när det finns något att berätta och vi går på säkra källor, till exempel räddningstjänsten och SOS Alarm.

Om det finns en uppmaning på hur man som medborgare ska agera eller tips på hur man borde göra, så lovar vi att publicera dessa. Vi återkommer också när en uppmaning eller en händelse avslutas. Vid större händelser går det också att ringa till informationsnumret 113 13.

För att sammanfatta så råder just nu totalt eldningsförbud vilket innebär att man inte få använda någon form av eld med öppen låga alls. Bevattningsförbudet innebär att vattning av trädgårdar eller bassänger inte är tillåten.

I huvudsak använder vi oss av denna hemsidan eller sidan på Facebook. I normalläget sker uppdatering och svar på kommentarer under kontorstid. Vid akuta händelser arbetar vi även andra tider med att uppdatera informationen.

Vi tar gärna inspel och tips på hur kommunikationen kan bli bättre. Kommentera gärna här i inlägget.

Här kan du läsa mer om hur du kan förbereda dig för kris.

Senast uppdaterad: 31 juli 2018
Publicerad: 31 juli 2018 kl. 15.45

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se