Småländsk hemvändare blir ny rektor på Bikupan

Det är nu klart vem som blir ny rektor på Lessebos högstadieskola Bikupan. Det är Patrik Gustavsson som vänder hem till Småland efter tio år i Göteborg. Under vårterminen har Camilla Petersson jobbat som tillförordnad Rektor på Bikupan.

 - Hon har tillsammans med övriga i ledningen och all personal påbörjat ett utvecklingsarbete, säger Therese Linnér som är tillförordnad utbildningschef i Lessebo kommun. Jag vill framföra mitt varmast tack för det Camilla har gjort på så kort tid.

Nu fortsätter Camilla att jobba tillsammans med personal och elever på Bikupan fast i rollen som undervisande lärare.

- Camilla lovade att vara kvar som rektor tills vi hade rekryterat en ny, säger Therese Linnér.  Nu är det klart och  Patrik Gustavsson börjar lite smått redan nu att lära känna skolan och dess personal. Den 1 augusti påbörjar han tjänsten fullt ut.

Under sina år i Göteborg har Patrik Gustavsson arbetat de senaste åren arbetat som förstelärare och ledningsresurs samt gått en skolledarutbildning. Efter 14 år som lärare blir det nu ett naturligt steg att bli rektor.

- Trots min emigration har dialekten och det småländska arvet bestått, säger Patrik. Som smålänning gör jag givetvis mina egna isterband och samlar på glas, främst från Lindshammar där flera generationer i släkten varit glasblåsare. En löprunda, styrketräning eller resor är andra intressen.

- Jag ser fram emot att fortsätta arbetet med att utveckla Bikupan, fortsätter Patrik. Det ska vara en skola för alla där trygghet och trivsel för personal och elever ska stå i fokus tillsammans med glädjen i att förmedla respektive inhämta kunskap.

Senast uppdaterad: 12 juni 2018
Publicerad: 12 juni 2018 kl. 08.53

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se