Pristagare på nationaldagen

Under nationaldagen delade Lessebo kommun ut tre priser. Kommunens uppmuntranspris till ungdomar från Skruvs IF, Fritidspriset som gick till Ulla Svensson Elf och Beiron Gärdebrand samt Kulturpriset som gick till Berne Karlsson.

Uppmuntranspriset går till

Skruvs IF och Friidrottens ungdomar
Alexander Karlsson
Jonna Lundgren
Hugo Karsamo
Julia Falk
Juni Johansson
Anna Askencrantz

I Götalandsmästerskapen för 13-14 åringar (som motsvarar SM i den ålderskategorin) kammade Alexander, Jonna och Hugo hem både guld, silver och brons medaljer. I Länsmästerskapen har vi tre länsmästare i flickor 11 klassen. Julia blev länsmästare i 60 meter Juni blev länsmästare i höjd Anna blev länsmästare i kula. Ungdomarna är goda träningskamrater, positiva och träningsflitiga de är värdiga vinnare av uppmuntranspriset.

Fritidspriset går till

Ulla Svensson Elf och Beiron Gärdebrand för deras engagemang under 25 år i Lessebo scoutkår. De har med hela sin själ och hjärta oförtröttligt jobbat på med avdelningsmöten, övernattningar, sommarläger, hajker och styrelseuppdrag under alla åren. De har gjort sig förtjänta av att lyftas fram av Lessebo kommun och fritidspriset.

Kulturpriset går till:

Berne Karlsson som under många år lagt ner både sin tid och sin själ i Ekeberga Hembygdsförening, där han varit arkivarie, men också på många andra sätt engagerat sig i föreningen och Kosta samhälle.

Då det gäller familjer som under många generationer arbetat inom glasindustrin är han som ett levande uppslagsverk, inte bara då det gäller Kosta utan också allmänt i glasriket.

Han har varit cirkelledare under 5 år som mynnade ut i en bok som heter ”Kosta ett samhälle i omvandling”, (åren 1981-2015) där Berne gjorde layout/bild och text i denna bok som hade sitt boksläpp i början av året.

Utan engagerade människor, som Berne Karlsson, skulle mycket av samhällets historia, dess kultur och berättelser försvinna och glömmas bort och kommande generationer skulle missa en stor del av sin bakgrund och inte förstå det arv vi har att förvalta.

Senast uppdaterad: 11 juni 2018
Publicerad: 11 juni 2018 kl. 07.42

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se