Full fart på utvecklingen

Det är full fart på utvecklingsarbetet i Lessebo kommun vilket innebär bråda dagar för kommunchefen Christina Nyquist. En utvecklingsstrategi med mål om 10 000 invånare till 2025 är klubbad under 2017 antogs en bostadsförsörjningsplan som siktar på 650 nya bostäder i alla kommunens orter. Och just nu pågår utställningsperioden för en ny översiktsplan. Sista dag att tycka till om den är 27 juni.

Varför har ni tagit fram en utvecklingsstrategi?

- Det är viktigt att sätta mål och markera att vill framåt, säger Christina Nyquist. Från kommunens sida vill vi visa invånarna att det finns en framtidstro och att vi vill utveckla kommunen.

Lessebo kommun har under de senaste åren sett en befolkningsökning och idag är det riv efter såväl hyresrätter som villor och villatomter. Det finns även efterfrågan på industrimark.

- Vi ser att det finns intresse för vår kommun, fortsätter Christina. Vi är en attraktiv kommun och vi har tydlig roll i vår arbetsmarknadsregion.

Hur kommer strategin påverka medborgarna?

- Jag hoppas man ser det på att vi från kommunen har en tydlig röd tråd i det vi gör, säger Christina. Allt vi gör ska sikta mot att bli fler invånare.

Som exempel från utvecklingsstrategin nämner hon satsning och utveckling av skolor, bostäder och infrastruktur.

- Vi måste satsa på flera fronter för att lyckas, menar Christina. Vi har sagt ett högt mål om att vara 10 000 invånare 2025. Vi har vågat vara kaxiga på ett positivt sätt enligt min mening.

Det pratas mycket om bostäder, hur syns det i översiktsplanen?

- Vi kan redan idag se flera planer som vittnar om nybyggnation, säger Christina och nämner bland annat området kring Stationsgatan i Lessebo.

Arbetet kring Stationsgatan handlar om att knyta ihop och utöka centrum-delarna av Lessebo tätort med bland annat fler bostäder.

- Det byggs och planeras för flera olika verksamheter just nu, säger Christina Nyquist. Det handlar om förskolor och hyresrätter och där såväl privata som offentliga aktörer har planer.

I översiktsplanen finns också planer på nytt industriområde i Hovmantorp. Christina konstaterar att det finns förfrågningar och intressen för etablering.

Vad tycker du ska prägla Lessebo kommun?

- För mig är det viktigt att vi kännetecknas av god service och ett gott bemötande, klargör Christina. Det ska prägla kommunen som arbetsgivare och vår roll mot medborgarna.

Christina menar att ett gott bemötande ska vara ett signum för kommunen.

- Man ska känna sig välkommen i Lessebo kommun, slår Christina fast.

Har du någon pärla i kommunen som du gärna besöker?

- Jag har varit på en mängd platser och tillställningar runt om i kommunen, både i tjänsten och privat, säger Christina. Vildmarkscampingen och Laxsjön i Skruv är en otroligt fint och med utvandrarbygden runt hörnet minner det om en viktig historia.

- Kosta är mer eller mindre ett komplett besöksmål med shopping, spa, älgpark och nu också safari, menar Christina. I Hovmantorp får man inte missa Gökaskratt och har man möjlighet så är en dragkampstävling en spännande upplevelse.

Och så här när sommaren är på starkt intåg så tipsar Christina om midsommarfirandet i parken Intaget i Lessebo. Listan och tipsen är många.

Senast uppdaterad: 7 juni 2018
Publicerad: 7 juni 2018 kl. 09.44

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se