Lessebo kommun + kamelen Törsten = sant

Vi är vana vid att det alltid finns vatten i kranen, duschen och i trädgårdsslangen. Men vatten är ingen självklarhet. I perioder är det låga grundvattennivåer i Kronobergs län och låga vattennivåer i många sjöar och vattendrag. Lessebo kommun deltar med länets övriga kommuner i kampanjen Vattensmart. Enhetschefen och VA-ingenjören Katarina Karlsson Palm svarar på varför.

- Det finns mycket man kan göra som privatperson för att inte använda så mycket vatten, säger Katarina Karlsson Palm. Genom att till exempel köra diskmaskinen full eller stänga av kranen under tiden som man borstar tänderna så sparar man mycket vatten.

De tidigare år när det varit som mest kritiskt med vattenförsörjningen har det kommunala vattnet i Lessebo kommun haft marginaler.

- Vi har än så länge inte haft riktigt besvärliga problem som en del andra kommuner i Sverige, säger Katarina. Enstaka enskilda brunnar har då och då haft lågt vatten men det kommunala vattennätet i Lessebo kommun har klarat sig  bra.

Men även om tillgången på vatten är säkrad i Lessebo kommun finns ingen anledning att slösa. Kampanjen Vattensmarts maskot är kamelen Törsten. Och det är Törsten som kommer dyka upp lite här och var ibland annat sociala medier under sommaren och tipsa om olika sätt att spara vatten på.

Läs mer om vårt gemensamma dricksvatten

Senast uppdaterad: 11 juni 2018
Publicerad: 4 juni 2018 kl. 16.50

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se