Uppmärksammade dekorationer

Intervju: En av kommunens anställda har uppmärksammats ända borta i Kanada. Det är Sören Mörch som arbetar med dekorationer och utemiljö på Samhällsbyggnadsförvaltningen. Sörens finurlighet och kreativitet gör att bilister som passerar Lessebo hajar till. Men viktigast för Sören är att göra det fint för kommunens invånare.

Dina insatser uppmärksammas av bland annat radion, hur känns det?

- Det är känns positivt att man gör någon nytta för samhället, säger Sören Mörch. Även om jag gör jobbet för invånarna i Lessebo kommun så är det kul att arbetet uppmärksammas även utanför kommunen.

Sören menar att uppmärksamheten också ökar kreativiteten hos honom då han blir sporrad att tänka nytt. Det är bara budgeten som sätter gränserna. Om Sören fick önska sig något så är det riktig anlagd park i Lessebo, det skulle kunna bli en träffpunkt menar han.

Och det här med Kanada?

- Ja, det var för några år sedan, säger Sören. Som det hörde av sig någon från Kanada till kommunens växel och frågade om hur vi arbetar med dekorationer. Tydligen hade de eller någon som de kände passerat förbi.

Har du några andra minnen från roliga händelser?

- Förra påsken skulle jag sätta upp en påskkärring med kvast uppe i ett träd, berättar Sören. Jag har klättrat upp i trädet och för att fästa fast halmkonstruktionen riktigt så får jag sticka in huvudet under påskkärringens kjol. Det var bara det att samtidigt som jag gör det är det brandövning på Gula skolan jämte trädet och fullt med elever som står och fotograferar mig.

Människor som fotograferar har hänt även vid andra tillfällen.

- En gång arbetade jag med Igelkottarna vid infarten till Lessebo, säger Sören. Jag skulle sätta på dem läskiga ögon så att de blev som monster. Då stannade en hel turistbuss med ungdomar och alla skulle ut och ta selfies med monstret.

Hur ser en vanlig arbetsdag annars ut?

- Ingen dag är lik den andra, berättar Sören. Nu på våren kan det vara så att jag en dag börjar klockan 5 och mestadels är ute och vattnar under dagen.

Sören har ofta morgonmöte med sin grupp runt sju på morgonen. Det är åtta personer i arbetsgruppen.

Varför är det så roligt och intressant med växter?

- Egentligen blev jag avskräckt som liten, berättar Sören. För att få äta jordgubbar var jag tvungen att vara med och rensa jordgubbslandet och det var ju inte så roligt.

Men intresset tog fart i samband med att Sören några år senare skulle börja odla potatis hemma.

- Jag lånade en bok på biblioteket om odling och sen lånade jag en till, säger Sören. Jag blev fast och ju mer jag läser desto mer inser jag att det finns att lära. Men roligast är som sagt att få göra det fint för alla kommuninvånare.

Har du något smultronställe i kommunen?

- För mig är centrumdelarna av våra orter viktiga, där rör sig mycket folk, menar Sören. Annars tycker jag att Sandstad vid Rottnen är ett väldigt fint ställe. Även Hästanäs ö och Tora göl utmed kulturstigen är värda ett besök.

Senast uppdaterad: 22 maj 2018
Publicerad: 22 maj 2018 kl. 07.30

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se