Öppen scen på Lessebo vårdagar

Intervju: Caroline Arvill är kultur- och fritidschef på Lessebo kommun och är en av dem som arbetar med Lessebo vårdagar som arrangeras den 25-26 maj. Lessebo vårdagar är en nygammal händelse då Lessebo på offensiven och Lessebodagen går samman och ger två heldagar med bra erbjudanden i affärerna och aktiviteter för hela familjen.

Varför satsar ni på Lessebo vårdagar?

- Det är mycket som händer i kommunen, och det finns flera föreningar som är aktiva och som kan visa upp sig, säger Caroline Arvill. Det finns möjlighet att upptäcka positiva delar av kommunen som kanske inte är allmänt känt, till exempel discgolf.

På fredagen kommer affärerna hålla öppet och ha många intressanta erbjudanden. På lördagen kommer det vara en heldag i parken Intaget i Lessebo med en mängd spännande aktiviteter.

Det talas om en Öppen scen på vårdagarna, vad innebär det?

- Det finns gott om talang i vår kommun och vi tror att det finns dem som drömmer om att uppträda, säger Caroline. Det finns dem som spelar, sjunger, trollar, dansar eller har en annan talang.

Lessebo vårdagar är bara en liten del av Carolines alla arbetsuppgifter som kultur- och fritidschef.

Vad har du för uppgifter som ansvarig för kultur- och fritidsfrågor?

- Jag är ytterst ansvarig för alla kultur-och fritidsfrågor, berättar Caroline. I det ingår bibliotek, campingar, allmänbad, turistinformation och stöd till föreningsverksamhet. Men även kulturstigar och motionsspår, idrottsanläggningar, gym bland mycket annat.

Har du några pärlor i Lessebo kommun som du inte tycker att man ska missa?

- Förutom de självklara utflyktsmålen, glasbruken och älgpark så tycker jag man ska göra en utflykt till Lövsjö ängar, säger Caroline. Det är en fantastiskt vacker och fridfull plats. Man bör också göra ett besök till Skruvs bad-och fiskesjöar och se hur fint det är där.

Caroline fortsätter och nämner utsiktsplatserna Abbakuse och Knapelid.

- Och sen får vi inte glömma Videsjön, menar Caroline. Där ljuder fågelropen just nu. Och så kan man passa på att bo i trädkojan ”Korpaboet” i Kosta.

Läs mer på lessebo.se/vardagar

Senast uppdaterad: 11 maj 2018
Publicerad: 9 maj 2018 kl. 15.38

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se