Glädjande etablering i Skruv

Genom att 13:e Protein Import AB förvärvar bryggeriet i Skruv så har ett nytt företag valt att etablera sig i Lessebo kommun. Företaget tillverkar och importerar protein och träningsprodukter och genom att köpa det vilande Bancobryggeriet i Skruv av Kopparbergs AB drar man nu igång produktion på svensk mark.

 

- Det är en väldigt glad nyhet för Skruv och hela Lessebo kommun att det blir verksamhet i bryggeriet igen, säger Christina Nyquist, kommunchef på Lessebo kommun. Det finns en gedigen kompetens i Skruv som byggts upp genom åren av verksamhet i bryggeriet.

Genom etableringen som företaget på sikt räknar med ska ge ett tiotal arbetstillfällen breddas arbetsmarknaden i Lessebo kommun. Kommunens invånarantal har ökat starkt under några år och är idag över 8 800 personer. Det finns ett strakt näringsliv i Skruv och intressenter som arbetar för att stärka orten.

- Vi välkomnar företaget till en spännande och växande kommun, säger Christina Nyquist. De flesta av invånarna pendlar till arbete i någon annan kommun och vi säger att det är lätt att komma hem till Lessebo kommun. En produktion i bryggeriet ger ökade möjligheter att arbeta på hemmaplan eller för andra att pendla in till vår kommun.

Senast uppdaterad: 19 april 2018
Publicerad: 19 april 2018 kl. 14.14

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se