Tomter redo till försäljning

Intervju: Det händer mycket på byggsidan i Lessebo kommun just nu. Det planeras för fler nya tomter och det finns planer på flerbostadshus i flera av kommunens orter. Det är alltså bråda dagar på kommunens Samhällsbyggnadsförvaltning där Conny Axelsson är chef. Kommunen deltar dessutom som en av utställarna på årets Bomässa i Tipshallen i Växjö.

Varför deltar ni som kommun på Bomässan?

- Lessebo kommun är inne i en expansiv period och Bomässan är en bra mötesplats, menar Conny. Vi får möjligheter att visa på alla de boendemöjligheter som finns.

Det är just nu stort sug efter bostäder på alla orter i Lessebo kommun och det planeras för fullt på kommunen, bland annat för nya tomter.

Vart finns dessa tomter?

- Det är dels på Djurhultsområdet vid sjön Läen i Lessebo och på Törnrosa i västra delen av Hovmantorp, berättar Conny.

På Törnrosa handlar det om ett 20-tal tomter som ligger precis jämte förskolan Askungen och nära Allhallen och skolan i Hovmantorp.

- Perfekt pendlingsläge, säger Conny Axelsson som berättar att området ligger precis vid en busshållplats, någon minut med bil från riksvägen och en liten promenad från tågstationen i Hovmantorp.

Djurhultsområdet i Lessebo har 17 tomter varav flera räknas som strandnära. Och det är sjön Läen som ligger precis jämte.

- Djurhultsområdet är en pärla, säger Conny. Det är väldigt fint vid badplatsen och idrottsplatsen som ligger bredvid.

När kan man börja bygga på tomterna?

- På Törnrosa räknar vi med att man ska kunna börja bygga efter sommaren i september, berättar Conny. Och på Djurhultsområdet är ambitionen att byggstart ska kunna ske i december 2018.

Man kan redan nu teckna sig för och köpa en tomt via Lessebo kommun.

Varför tycker du att ska man bygga hus i Hovmantorp eller Lessebo?

- Pendlingsmöjligheterna från båda orterna är goda, säger Conny. Och det gäller både österut mot Kalmar och Karlskrona som väster mot Växjö och ner mot Skåne.

Conny framhåller också närheten till service och natur som starka skäl att bygga hus och leva i Lessebo kommun.

- Det är en god livsmiljö här, säger Conny. Det är bra skolor och ett bra utbud med förskolor och man kan leva ett bra familjeliv samtidigt som man har nära till de större städerna.

Har du någon personlig favoritplats?

- En favorit är strandpromenaden i Hovmantorp, berättar Conny. Där är man nära både sjön och stationen och servicen i samhället. I Lessebo gillar jag sjökanten i Djurhult men också centrumdelen i Lessebo, den är väldigt kompakt och trevlig och där finns mycket service på liten yta.

Du har varit samhällsbyggnadschef i Lessebo kommun nu i snart ett år. Vad har varit roligast hittills?

- Det är nog att det pågår en intressant utveckling i kommunen och att vi bygger nytt igen, säger Conny. Tätorterna växer och nya bostäder byggs – både enskilda hus och lägenheter.

- Det är också spännande att vara med i en så bred förvaltning som Samhällsbyggnadsförvaltningen är, menar Conny. Det är allt från gata, lokalvård och vatten och vi är dessutom med i exploatering och möter invånare och företagare i såväl bygglov som i andra frågor.

Senast uppdaterad: 25 april 2018
Publicerad: 16 april 2018 kl. 09.03

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se