Nu öppnar Miljöverkstan

Lördagen den 21 januari kl. 10.00 öppnar vi Miljöverkstan i Strömbergshyttan.

Miljöverkstan - ett aktivitetshus med möjligheter

Integrationen av våra nyanlända, långtidsarbetslösa och ungdomar är ett stort och viktigt arbete i kommunen. En lyckad integration kan bidra till mycket - inte minst ett rikare näringsliv och meningsfull sysselsättning för fler. Som ett led i detta arbete och för att ta större hänsyn till miljön, öppnar vi nu Miljöverkstan i Strömbergshyttan.

Vad är Miljöverkstan?

Miljöverkstan finns i före detta studioglas i Strömbergshyttan och är en ny enhet under arbetsmarknadsavdelningen med försäljning av skänkta saker. Miljöverkstan är ett aktivitetshus som skapar sysselsättning för nystartsjobbare i första hand, och så småningom även för andra som av någon anledning hamnat utanför arbetsmarknaden. Här kan du som invånare i Lessebo kommun lämna saker som du inte längre använder och som kan komma till glädje för någon annan.

Vad gör Miljöverkstan?

Till en början kommer Miljöverkstan att satsa på secondhandförsäljning av skänkta saker. I ett tidigt skede startas också en cykelverkstad där cyklar som slängts eller skänkts repareras. Tanken är också att efterhand starta upp en textilavdelning där Miljöverkstans personal lagar kläder och väver. Ett garage för städning och tvätt av kommunens bilar kommer också att öppnas upp.

Har du saker hemma som du vill bli av med?

Vi tar gärna emot: porslin & husgeråd, sportutrustning, leksaker, textil, lampor, möbler (ej sängar), cyklar mm. Vi tar inte emot: trasiga kläder, elektronik, batterier, glödlampor, miljöfarliga föremål sängar.

Hur gör jag om jag har saker att lämna?

Helst ser vi att du lämnar sakerna direkt till Miljöverkstan. Vi har öppet för inlämning alla vardagar kl. 7.30-15.00. Inlämning sker på innergården (se kartan). Vi har också en container på Återvinningscentralen där du kan lämna dina saker. Har du möbler, cyklar och andra större saker eller har du inte möjlighet att köra själv? Hör av dig till: Tomas Lundquist på telefon 0478-127 48 eller mejla tomas.lundquist@lessebo.se så hämtar vi kostnadsfritt.

Senast uppdaterad: 20 januari 2017
Publicerad: 20 januari 2017 kl. 13.37

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se